top of page

De beker staat gelijk aan of is synoniem van "verrassingen"

De eerste ronde van de beker zorgde voor de nodige verrassende uitslagen. Zo gingen er 3 eersteklassers uit, waarvan 2 tegen derdeklassers en eentje zelfs tegen een vierdeklasser. Akkers Middelburg verpulverde zelfs HO Kalken met maar liefst 0-5 cijfers. Ook in de volgende ronde treft Akkers een eersteklasser, meer bepaald St Pauwels van Willem Vromant. Benieuwd of er weer een stunt in zit.

Ook Gijzel Oosterzele en Zele B hadden gehoopt langer deel uit te maken van kanshebber op bekerwinst. Maar respectievelijk Moorsel (2-4) en Doggen (2-6) verrasten de PL-ploegen en bekeren dus verder. Moorsel treft daar opnieuw een eersteklasser met Muide, Doggen maakt de verplaatsing naar Ursel uit de Second League en hoopt stiekem op de 1/8 finale want Jelle wil graag nog s van zich laten spreken.

Schoonaarde en Denderhoutem hadden meer dan 1 match nodig om zich te kwalificeren, Juventus deed dat in de rematch tegen Kleit. Maxime Peeters had het in de LIVE bijzonder lastig tegen Dylan Wils en had zelfs een golden goal-match nodig om door te stoten. Daar treft den Atom Nieuwerkerken dat het zeer goed doet in de Third League.

Jong St Gillis, HT Zwijnaarde, Baasrode, Wichelen en Evergem Center zijn allemaal vierdeklassers die we ook terug zien in de volgende ronde nadat ze een ploeg elimineerden uit een hogere reeks. Wichelen treft daarin een andere vierdeklasser en mag dus zeker dromen van een plaatsje bij de laatste 16. Dat is 1 van de 4 wedstrijden tussen niet-eersteklassers waardoor we bij de laatste 16 ook andere ploegen zullen terugvinden dan in onze Premier League.


In bijlage de loting van de 1/16 finale welke zal gespeeld worden in de week van 3 februari !!!


Weet dat de winnaar van de ESL-Cup een echte trofee zal ontvangen gesponsord door UnoTrofee uit Erpe-Mere !!!









81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page